درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1398/10/09 - 19:50:3
تعداد بازدید: 643
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

قحطی، وبا و ویرانی ماحصل جنگ یمن در ششمین سال خود
 قحطی، وبا و ویرانی ماحصل جنگ یمن در ششمین سال خود

جنگ یمن وارد ششمین سال خود می‌شود و وضعیت انسانی در این کشور همچنان وخیم است. در سال ۲۰۱۹ در سایه تداوم وخامت وضعیت اقتصادی و افزایش میانگین نقض‌ها به ویژه اخیرا در شهرهای جنوب یمن، بیماری وبا و بیماری‌های جدید دیگری در این کشور شیوع پیدا کرده و درد و رنج یمنی‌ها را بیشتر کرده است.

 به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، در پنجمین سال این جنگ یعنی در سال ۲۰۱۹ آنفولانزای خوکی به شکل چشم‌گیری در دو استان تعز و صنعا گسترش یافت و طبق آماری که یوسف الحاضری، سخنگوی رسمی وزارت بهداشت وابسته به انصارالله اعلام کرد، موارد ابتلا و مشکوک به ابتلای به این بیماری به بیش از ۶۵۰ مورد رسیده که از این تعداد ۱۲۵ مورد در سراسر یمن جان باختند.

الحاضری وضعیت انسانی را در یمن فاجعه‌آمیز خواند و گفت، بیماری وبا تا حدودی فروکش کرد اما مجددا با سرعت بالایی در سال ۲۰۱۸ عود کرد و تخریب زیرساخت‌ها و خدمات بهداشتی یمن توسط ائتلاف سعودی – اماراتی و تداوم محاصره و بستن همه گذرگاه‌ها هم دشواری درمان این بیماری را دو چندان کرد.

وبا و بیماری‌های همه‌گیر دیگر

شیوع بیماری وبا از زمان نخستین ظهور خود در سال ۲۰۱۶ در یمن ادامه پیدا کرده و جان صدها تن را گرفت. طبق آمار وزارت بهداشت وابسته به انصارالله موارد ابتلا به این بیماری از ژانویه ۲۰۱۹ به بیش از ۸۵۴ هزار تن رسیده و از این میان بیش از ۱۰۰۰ تن تا دسامبر ۲۰۱۹ جان باختند.

آمار و اعداد این وزارتخانه هم از افزایش موارد ابتلا به "تب دنگ" در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۶۵۰ مورد خبر می‌دهد که در اثر آن بیش از ۲۷۰ تن جان خود را از دست دادند. طبق بیانیه‌های وزارت بهداشت صنعا، موارد ابتلا به بیماری دیفتری در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۴۰۰۰ مورد رسید و در اثر آن ۲۵۳ تن جان باختند. همچنین بیش از ۱۰۰۰ مورد بیماری هاری وجود دارند که از این تعداد ۵۴ نفر جان باختند.

موارد ابتلا به بیماری مالاریا هم در همین سال میلادی به بیش از یک میلیون و ۲۰ هزار مورد ابتلا و مشکوک به ابتلا رسید و وزارت بهداشت صنعا با بررسی‌های آزمایشگاهی ۱۵۰ هزار مورد مبتلا را تأیید کرده است که ۱۷ نفر نیز بر اثر آن جان باختند.

سوء تغذیه

درد و رنج یمنی‌ها تنها به بیماری‌های همه‌گیر ختم نمی‌شود گرسنگی و سوء تغذیه نیز بر زندگی یمنی‌ها در سال ۲۰۱۹ سایه انداخته است. براساس آمار سازمان صلیب سرخ، ۳.۲ میلیون کودک و زن یمنی از سوء تغذیه حاد و ۵۰ درصد کودکان از کوتاه قدی دائمی رنج می‌برند.

زید علایه، مسؤول اطلاعات و ارتباطات در دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هشدار می‌دهد که بیش از ۲۴ میلیون یمنی (۸۰٪ جمعیت) به کمک غذایی نیاز دارند.

آمارها حاکی از آن است که ۱۴ میلیون یمنی به خدمات بهداشتی مستقیم دسترسی ندارند و ۵۰٪ از مراکز بهداشتی هم به حالت تعطیلی درآمده و مابقی نیز به دلیل کمبود دارو به طور کامل خدمات ارائه نمی‌دهند. علاوه بر این بیش از ۱۵ میلیون یمنی به آب قابل شرب دسترسی ندارند و این امر موجب شیوع بسیاری از بیماری‌های همه‌گیر می‌شود.

کودکی

براساس ازریابی‌های سازمان صلیب سرخ و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه، این جنگ مستقیما زندگی کودکان را تحت تأثیر قرار داده است چرا که باعث شده بیش از ۲۰۰۰ مدرسه تخریب و دو میلیون کودک از آموزش محروم شوند و نزدیک به ۷.۴ میلیون کودک یمنی هم به کمک‌های بشردوستانه نیاز داشته باشند. شرایط اقتصادی هم مانع از آن شده که کودکان از زندگی لذت ببرند و آنها را مجبور کرده به بازار کار ناامن، ناعادلانه و بدون ضمانت قانونی و انسانی وارد شوند.

براساس برآوردهای سازمان ملل، علاوه بر هزاران کودک خردسال، بیش از یک میلیون کودک در بازار کار وجود دارند که برای تأمین حداقل شرایط زندگی به جنگ رفتند و پس از از دست دادن والدینشان در نتیجه جنگ وظیفه این کودکان این شده که خود زندگی‌شان را مدیریت کنند.

آوارگی

سازمان بین‌المللی مهاجرت از آوارگی ۴۰۰ هزار یمنی از ابتدای سال ۲۰۱۹ به دلیل جنگ خبر داد و در گزارش جدیدی اعلام کرد، این درگیری که از پنج سال پیش ادامه دارد به آوارگی بیش از سه میلیون تن منجر شده است زیرا جنگ آوارگی گسترده‌ای داخل یمن برجای گذاشته است و برخی در اردوگاه‌هایی که فاقد ابتدایی‌ترین ملزومات ضروری هستند، زندگی می‌کنند.

طبق گزارش‌های بین‌المللی در سایه پراکندگی خانواده‌ها، به خصوص کودکان از شرایط روحی و روانی رنج می‌برند به طوری که حداقل ۱۲۰۰ کودک بی‌سرپرست از خانواده خود جدا شده‌اند.

نقض‌ها در جنوب یمن

توفیق الحمیدی، رئیس سازمان حقوق بشری و آزادی‌ها موسوم به "سام" اعلام کرد، وضعیت جنوب یمن در سال ۲۰۱۹ بدون هیچ گونه بهبودی مانند سال ۲۰۱۸ بود و با کنترل شورای انتقالی تحت حمایت امارات بر شهر عدن در دهم اوت ۲۰۱۹ اوضاع این منطقه بدتر هم شده و علاوه بر اعمال محدودیت‌های زیاد بر آزادی مطبوعات، تداوم بازداشت‌های اجباری، سلسله ترورها، غارت اموال خصوصی و دولتی، موارد مهاجرت‌های اجباری افزایش یافته و بیش از ۲۰۰۰ شهروند جنوبی منازل خود را ترک کرده‌اند.

آینده‌ای تاریک

به گفته علایه، فاجعه جنگ یمن و بحران‌های انسانی ناشی از آن هنوز هم بزرگترین فاجعه در جهان است و رفع نیازهای انسانی در سایه نیاز شدید نیمی از یمنی‌ها به غذا بسیار دشوار شده است.  گرچه عملیات کمک‌های انسانی در یمن بزرگترین عملیات در جهان محسوب می‌شود اما احتمالاً شاخص‌های نیاز به غذا و امدادرسانی در طول سال جدید ۲۰۲۰ افزایش می‌یابد به ویژه اگر طرف‌های درگیر در یمن همچنان از سیاست گرسنگی به عنوان ابزارهای جنگی استفاده کنند.

الحمیدی می‌گوید، بحران‌های بشردوستانه به دلیل ادامه تخریب زیرساخت‌های بهداشتی، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها و محاصره‌ای که مانع از ارسال داروها می‌شود، ممکن است در طول سال جدید میلادی تشدید شود و این امر یمنی‌ها را به رحمت طرف‌های درگیر محتاج می‌کند.

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12350


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.